Βοηθήστε τον οργανισμό σας, δίδοντας του την κατάλληλη τροφή

Γανοθεραπεία

με Βιολογικό Πιστοποιημένο Γανόδερμα

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Γανόδερμα και Ψωρίαση

Το Γανόδερμα Κατά της Ψωρίασης

Το Γανόδερμα (Ganoderma Lucidum) είναι ένα βότανο με περισσότερα από 400 ενεργά στοιχεία, το οποίο μπορεί να καταπολεμήσει άμεσα και αποτελεσματικά τα συμπτώματα της ψωρίασης και να βελτιώσει τη συνολική κλινική εικόνα του πάσχοντος.
Η στοχευμένη θεραπεία με γανόδερμα, ακόμα και σε περιπτώσεις ψωριασικής αρθρίτιδας, έχει πολύ καλά έως άριστα αποτελέσματα. Θα καθυστερήσει την εξέλιξη της νόσου, θα αύξηση το μεσοδιάστημα εμφάνισης εξάρσεων και σε μεγάλα ποσοστά θα υπάρξει ύφεση της νόσου.

⇒το Πιστοποιημένο Γανόδερμα DXN 

Το γανόδερμα εξαιτίας των τριτερπενοειδών που περιέχει (γανοντερικό οξύ, λουσιντεμικό οξύ, μεθυλο-γανοντερικό οξύ) θα εξομαλύνει αποτελεσματικά τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο σε ασθενείς με ψωρίαση υπερλειτουργεί και τα Τ λεμφοκύτταρα επιτίθενται σε υγιή κύτταρα του δέρματος.
Τι και πότε να περιμένει κανείς από τη γανοθεραπεία:

  • Μείωση της δυσάρεστης κλινικής εικόνας από την 1η εβδομάδα
  • Μείωση της τοπικής έκτασης των συμπτωμάτων κατά 50% από την 4η εβδομάδα
  • Αύξηση του μεσοδιαστήματος εμφάνισης εξάρσεων από την 4η εβδομάδα
  • Βελτίωση ουλών που προκλήθηκαν από την νόσο από την 5η εβδομάδα
  • Μείωση της έντασης των εξάρσεων, ακόμη και σε ασθενείς με μόνιμη έξαρση από την 6η εβδομάδα
  • Μερικώς έως πλήρης έλεγχος της νόσου από τον 11ο μήνα

Σημαντικό: τόσο η αγωγή όσο και ο χρόνος αντιμετώπισης της ασθένειας διαφέρει ανάλογα με τη βαρύτητα της νόσου. Γι’αυτό και θα πρέπει να γίνεται στοχευμένη και συστηματική γανοθεραπεία, από εξειδικευμένο θεραπευτή.
Τέλος ένα ακόμα σημείο το οποίο πρέπει να τονιστεί είναι ότι όλοι οι ασθενείς που ακολουθούν τη γανοθεραπεία εμφανίζουν βελτίωση και στα υπόλοιπα νοσήματα που σχετίζονται με την ψωρίαση.

Παρακολουθήστε τη Συνέντευξη του Αντώνη Χανιωτάκη στην Εκπομπή " Καλό Μεσημέρι " ↓

Τι είναι η Ψωρίαση & συμπτώματα της νόσου
Η ψωρίαση είναι μια μη μεταδοτική χρόνια δερματική πάθηση και κατατάσσεται στα αυτοάνοσα νοσήματα. Εμφανίζεται κυρίως στις γυναίκες και παρόλο που είναι ενοχλητική, συνήθως δεν είναι σοβαρή εκτός από ένα πολύ μικρό ποσοστό των περιπτώσεων.
Αλλά δεν πρέπει να παραβλεφθεί ότι είναι μια ασθένεια, όπως όλες οι δερματολογικές παθήσεις, που προκαλούν σημαντικά ψυχολογικά τραύματα στους ασθενείς όπως οι ίδιοι αναφέρουν.

Εξάρσεις
Όταν βρίσκεται σε έξαρση εμφανίζεται τοπική ξηρότητα και ερυθρότητα του δέρματος, ενώ στην συνέχεια παρουσιάζεται απολέπιση των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει μεταβολή στον κύκλο ζωής των κυττάρων με αποτέλεσμα να παράγονται φολίδια (πλάκες), να προκαλείται φαγούρα και μερικές φορές πόνος.
Η συχνότητα των εξάρσεων δεν είναι ίδια για κάθε ασθενή και διαφέρει κατά περίπτωση.
Σημεία εμφάνισης
Συνήθη σημεία του σώματος στα οποία πρωτοεμφανίζεται η ψωρίαση είναι στους αγκώνες, στο τριχωτό του κεφαλιού ή ακόμη και στους αστραγάλους, τα γόνατα, την εξωτερική πλευρά της παλάμης.
Με την πάροδο του χρόνου έχει την τάση να επεκτείνεται στα προαναφερθέντα μέρη αλλά και σε άλλα σημεία του σώματος όπως την πλάτη και τα πόδια.

Τα αίτια της ψωρίασης
Σύμφωνα με την έγκυρη σελίδα Mayo Clinic, οι αιτίες αυτής της διαταραχής δεν είναι πλήρως γνωστές ακόμα, αλλά πιστεύεται ότι σχετίζονται με το ανοσοποιητικο σύστημα και την αλληλεπίδερασή του με το περιβάλλον στα άτομα που έχουν γεννετική προδιάθεση
Πιο συγκεκριμένα, βασικό ρόλο στη δημιουργία της ψωρίασης παίζει ένας συγκεκριμένος τύπος κυττάρων που βρίσκεται στο αίμα. Αυτός είναι τα Τ λεμφοκύτταρα, τα οποία ταξιδεύουν στο σώμα, ανιχνεύουν και καταπολεμούν ξένες ουσίες όπως είναι οι ιοί ή τα βακτήρια. Στις περιπτώσεις που παρουσιάζεται ψωρίαση, ωστόσο, τα Τ λεμφοκύτταρα επιτίθενται και στα υγιή κύτταρα του δέρματος από λάθος, σαν να προσπαθούν να θεραπεύσουν μια πληγή ή να καταπολεμήσουν μια μόλυνση.

Η υπερδραστηροιοποίηση αυτή των Τ λεμφοκυττάρων οφείλεται σε απορύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού. Το αποτέλεσμα όλων αυτών των διεργασιών είναι διαστολή των αιμοφόρων αγγείων στο δέρμα γύρω από τις πλάκες και αυξημένη παρουσία λευκών αιμοκυττάρων, όπως είναι τα μακροφάγα, τα οποία μπορούν να εξέλθουν στα εξωτερικά στρώματα του δέρματος.
Αυτές οι αλλαγές έχουν ως αποτέλεσμα την αυξημένη παραγωγή κυττάρων υγιούς δέρματος, αλλά και την αυξημένη παρουσία τόσο T λευκοκυττάρων όσο και μακροφαγων. Αυτό με τη σειρά του προκαλεί ένα συνεχή κύκλο στον οποίο τα κύτταρα μετακινούνται στο εξωτερικό στρώμα του δέρματος πολύ γρήγορα, σε ημέρες αντί για εβδομάδες. Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τα λευκοκύτταρα δεν μπορούν να διασπαστούν αρκετά γρήγορα με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται σε μια παχιά πλάκα, σχηματίζοντας στην επιφάνεια του δέρματος “μπαλώματα” από φολίδες.
Το τι προκαλεί τα Τ κύτταρα να έχουν αυτή τη δυσλειτουργία στα άτομα με ψωρίαση δεν είναι απολύτως σαφές ακόμα, αν και οι ερευνητές πιστεύουν ότι γενετικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες παίζουν σημαντικό ρόλο.
Εδώ ακριβώς έρχεται και παίζει ρόλο η ανοσορυθμιστική δράση που έχει το Γανόδερμα και σε αυτή οφείλονται τα οφέλη που έχουν δει ασθενείς με ψωρίαση.
Τα τριτερπενοειδή που περιέχονται στο γανόδερμα, μειώνουν τη υπερδραστηριότητα των Τ λευκοκυττάρων και σταδιακά εξομαλύνουν την λειτουργία τους σε φυσιολογικά επίπεδα, ώστε να μην επιτίθενται σε υγιή κύτταρα του δέρματος.

⇒το Πιστοποιημένο Γανόδερμα DXN 

Αιτίες που επιδεινώνουν ή προκαλούν εξάρσεις της ψωρίασης

  • το στρες
  • ο κρύος καιρός
  • το κάπνισμα
  • η κατάχρηση καθαρτικών
  • η κατανάλωση αλκοόλ
  • λοιμώξεις στο λαιμό ή έλκη
  • πληγές στο στοματικό βλεννογόνο
  • βλάβες στο δέρμα όπως ένα κόψιμο ή ξύσιμο, ένα τσίμπημα εντόμου ή κάποιο σοβαρό έγκαυμα
  • φάρμακα όπως το λίθιο, το οποίο συνταγογραφείται ως αντιμανιοκαταθλιπτικό
  • φάρμακα για την πίεση του αίματος, όπως είναι οι βήτα αναστολείς
  • φάρμακα κατά της ελονοσίας
Ψωρίαση και άλλες ασθένειες
Παλιότερα υπήρχε η πεποίθηση ότι η μόνη επίπτωση που υπήρχε στον ασθενή με ψωρίαση, ήταν στον ψυχολογικό τομέα μιας και αισθητικά δεν κάτι όμορφο. Ωστόσο νέες μελέτες δείχνουν ότι το 30% με 35% των ασθενών με ψωρίαση πάσχει από τουλάχιστον άλλο ένα χρόνιο νόσημα.
Αναλυτικότερα οι έρευνες έδειξαν ότι ασθενείς με ψωρίαση διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για:
εμφάνιση εγκεφαλικών επεισοδίων
εμφάνιση εμφράγματος
εμφάνιση ξαφνικής πνευμονικής εμβολής
Αν και συνήθως τα παραπάνω εμφανίζονται σε μεγαλύτερες κυρίως ηλικίες, δεν συμβαίνει το ίδιο και στις περιπτώσεις ασθενών με ψωρίαση, στους οποίους εμφανίστηκαν και σε μικρότερες ηλικίες.


Γανοθεραπεια - Ganotherapy

Από το Blogger.

Γανοδερμα Video

Αρθρα Γανοθεραπειας

Ganoderma-Lucidum.gr

Γανοδερμα - Ganotherapy

Χανιωτάκης Αντώνης "Γανόδερμα το κορυφαίο προσαρμογόνο βότανο"

Το γανόδερμα ή ganoderma ευρέως διαδεδομένο μέσα στους αιώνες για την προώθηση της υγείας και της μακροζωίας. Στην Κίνα δεν ονομάσ...

γανοθεραπεια αρθρα