Βοηθήστε τον οργανισμό σας, δίδοντας του την κατάλληλη τροφή

Γανοθεραπεία

με Βιολογικό Πιστοποιημένο Γανόδερμα

Κυριακή 8 Μαΐου 2022

6 Οφέλη του μανιταριού Reishi + Παρενέργειες και Δοσολογία

Ιδιότητες του μανιταριού Reishi - Παρενέργειες και Δοσολογία 

Η ανατολική ιατρική χρησιμοποιεί πολλά διαφορετικά φυτά και μύκητες. Είναι ενδιαφέρον ότι το μανιτάρι reishi είναι ιδιαίτερα δημοφιλές.

Έχει μια ποικιλία από πιθανά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος και της καταπολέμησης του καρκίνου. Ωστόσο, η ασφάλειά του τέθηκε πρόσφατα υπό αμφισβήτηση.

Αυτό το άρθρο θα σας πει τι πρέπει να γνωρίζετε για τα πιθανά οφέλη και τους κινδύνους του μανιταριού reishi.

Τι είναι το μανιτάρι Reishi ή γανόδερμα ;

Το μανιτάρι reishi, γνωστό και ως Ganoderma lucidum και lingzhi, είναι ένας μύκητας που αναπτύσσεται σε διάφορες ζεστές και υγρές τοποθεσίες στην Ασία (σχετική πηγή*).

Για πολλά χρόνια, αυτός ο μύκητας ήταν βασικός παράγοντας στην ανατολική ιατρική ( 1 σχετική πηγή*, 2 σχετική πηγή*).

Μέσα στο μανιτάρι, υπάρχουν πολλά μόρια, όπως τριτερπενοειδή, πολυσακχαρίτες και πεπτιδογλυκάνες, που μπορεί να ευθύνονται για τις επιπτώσεις του στην υγεία ( σχετική πηγή*).

Ενώ τα ίδια τα μανιτάρια μπορούν να καταναλωθούν φρέσκα, είναι επίσης σύνηθες να χρησιμοποιούνται μορφές σε σκόνη του μανιταριού ή εκχυλίσματα που περιέχουν αυτά τα συγκεκριμένα μόρια.

Αυτές οι διαφορετικές μορφές έχουν δοκιμαστεί σε μελέτες κυττάρων, ζώων και ανθρώπων.

Παρακάτω είναι 6 επιστημονικά μελετημένα οφέλη του μανιταριού reishi. Τα τρία πρώτα υποστηρίζονται από ισχυρότερα στοιχεία.

2. Αντικαρκινικές ιδιότητες

Πολλοί άνθρωποι καταναλώνουν το γανόδερμα λόγω των πιθανών ιδιοτήτων καταπολέμησης του καρκίνου ( σχετική πηγή* , πηγή*).

Στην πραγματικότητα, μια μελέτη σε πάνω από 4.000 πάσχοντες καρκίνου του μαστού διαπίστωσε ότι περίπου το 59% κατανάλωνε μανιτάρι reishi (Αξιόπιστη πηγή).

Επιπλέον, αρκετές μελέτες σε δοκιμαστικούς σωλήνες έχουν δείξει ότι μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο καρκινικών κυττάρων (1-πηγή*, 2-πηγή*, 3-πηγή*).

Ορισμένες έρευνες έχουν διερευνήσει εάν το reishi θα μπορούσε να είναι ωφέλιμο για τον καρκίνο του προστάτη λόγω των επιπτώσεών του στην ορμόνη τεστοστερόνη ( πηγή*).

Ενώ μια μελέτη περίπτωσης έδειξε ότι τα μόρια που βρέθηκαν σε αυτό το μανιτάρι μπορεί να αντιστρέψουν τον καρκίνο του προστάτη στους ανθρώπους, μια μεγαλύτερη μελέτη παρακολούθησης δεν υποστήριξε αυτά τα ευρήματα. 1-πηγή*, 2-πηγή*).

Το μανιτάρι Reishi έχει επίσης μελετηθεί για το ρόλο του στην πρόληψη ή την καταπολέμηση του καρκίνου του παχέος εντέρου (1- πηγή*, 2- πηγή*).

Κάποιες έρευνες έδειξαν ότι ένας χρόνος θεραπείας με reishi μείωσε τον αριθμό και το μέγεθος των όγκων στο παχύ έντερο (1- πηγή*).

Επιπλέον, μια λεπτομερής αναφορά πολλαπλών μελετών έδειξε ότι το μανιτάρι μπορεί να επηρεάσει ευεργετικά τους καρκινοπαθείς (πηγή*).

Αυτά τα οφέλη περιελάμβαναν την αύξηση της δραστηριότητας των λευκών αιμοσφαιρίων του σώματος, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση του καρκίνου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής σε ασθενείς με καρκίνο.

Ωστόσο, οι ερευνητές αναφέρουν ότι το reishi θα πρέπει να χορηγείται σε συνδυασμό με την παραδοσιακή θεραπεία αντί να το αντικαθιστά ( πηγή*).

Προσοχή! Καταναλώστε πιστοποιημένο γανόδερμα dxn pharmaceuticals - περιχέει 6 είδη γανοδέρματος πιστοποιημένο χωρίς τοξικότητα ή οποιαδήποτε παρενέργεια για τον οργανισμό, παράλληλα με την ιατρική σας φαρμακευτική αγωγή σε περίπτωση πάντα που λαμβάνεται.

3. Θα μπορούσε να καταπολεμήσει την κόπωση και την κατάθλιψη

Οι επιδράσεις του Reishi στο ανοσοποιητικό σύστημα τονίζονται συχνά, αλλά έχει και άλλα πλεονεκτήματα.

Αυτά περιλαμβάνουν σταδιακή μειωμένη κόπωσης και των συμπτωμάτων κατάθλιψης, καθώς και σταδιακή βελτίωση της ποιότητας ζωής (ύπνος, ενέργεια θετική διάθεση κτλ). 

Μια μελέτη εξέτασε τα αποτελέσματά της σε 132 άτομα με νευρασθένεια, μια κακώς καθορισμένη κατάσταση που σχετίζεται με πόνους, πόνους, ζάλη, πονοκεφάλους και ευερεθιστότητα (πηγή*).

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κόπωση μειώθηκε και η ευεξία βελτιώθηκε μετά από 8 εβδομάδες λήψης των συμπληρωμάτων.

Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι η κόπωση μειώθηκε και η ποιότητα ζωής βελτιώθηκε μετά από 4 εβδομάδες λήψης σκόνης reishi σε μια ομάδα 48 επιζώντων από καρκίνο του μαστού (πηγή*).

Επιπλέον, τα άτομα στη μελέτη παρουσίασαν επίσης λιγότερο άγχος και κατάθλιψη.

Ενώ το μανιτάρι reishi ή γανόδερμα μπορεί να υπόσχεται άτομα με ορισμένες ασθένειες ή ασθένειες, δεν είναι σαφές εάν θα ωφελούσε εκείνους που κατά τα άλλα είναι υγιείς.

Περίληψη: 
Μερικές προκαταρκτικές μελέτες έχουν δείξει ότι το μανιτάρι reishi θα μπορούσε να μειώσει το άγχος και την κατάθλιψη καθώς και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής σε άτομα με ορισμένες ιατρικές παθήσεις.

Άλλα οφέλη με την κατανάλωση πιστοποιημένου γανοδέρματος 
Εκτός από τις επιπτώσεις του στο ανοσοποιητικό σύστημα και την ποιότητα ζωής, το μανιτάρι reishi έχει μελετηθεί για τις δυνατότητές του να βελτιώσει άλλες πτυχές της υγείας.

4. Υγεία της καρδιάς

Μια μελέτη 12 εβδομάδων σε 26 άτομα έδειξε ότι το μανιτάρι reishi μπορεί να αυξήσει την «καλή» χοληστερόλη HDL και να μειώσει τα τριγλυκερίδια (πηγή*).
Απαιτείται περισσότερη έρευνα σχετικά με τα μανιτάρια reishi και την υγεία της καρδιάς.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Καταναλώστε πιστοποιημένο γανόδερμα ή ganoderma για να αποφύγετε τις παρενέργειες που προκαλεί το ατυποποίητο (αμφιβόλου ποιότητας). 
Η Τηλεοπτική Συνέντευξη του Αντώνη Χανιωτάκη στη Νέα Τηλεόραση «Γανόδερμα και η Ιαματική του Δράση» ↓

Παρακολουθήστε στο → YouTube το Θεραπευτή Χανιωτάκη Αντώνη ή Επικοινωνήστε μαζί του στο τηλ: 6946702139
* Για το κατάλληλο δοσολογικό σχήμα με ganoderma ή reishi ρωτήστε: τον Ιατρό, το θεραπευτή σας, ή απευθυνθείτε σε επιστημονικό προσωπικό με γνώση στη γανοθεραπεία και το γανόδερμα 
για το γανόδερμα  Επικοινωνήστε με τον Χανιωτάκη Αντώνη

5. Έλεγχος σακχάρου στο αίμα

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι τα μόρια που βρίσκονται στο μανιτάρι reishi μπορούν να μειώσουν το σάκχαρο στο αίμα στα ζώα (πηγή-1*, πηγή- 2*).

Ορισμένες προκαταρκτικές έρευνες σε ανθρώπους ανέφεραν παρόμοια ευρήματα ( πηγή* ).

6. Αντιοξειδωτική κατάσταση

Τα αντιοξειδωτικά είναι μόρια που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της βλάβης στα κύτταρα σας ( πηγή* ).

Οι συστάσεις δοσολογίας ποικίλλουν ανάλογα με τη μορφή που χρησιμοποιείται

Σε αντίθεση με ορισμένες τροφές ή συμπληρώματα, η δόση του μανιταριού reishi μπορεί να ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με τον τύπο που χρησιμοποιείται (πηγή*).

Σωστό θα ήταν να: 

επικοινωνείτε με εξειδικευμένο σύμβουλο υγείας που διαθέτει βαθιά γνώση στη γανοθεραπεία αλλά και στην σωστη δοσολογία πιστοποιημένου γανοδέρματος 

Συνήθως, χρησιμοποιείται ένα αποξηραμένο εκχύλισμα μανιταριού. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η δόση είναι περίπου 10 φορές μικρότερη από ό,τι όταν καταναλώνεται το ίδιο το μανιτάρι. Προσοχή σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να παρατηρηθούν παρενέργειες από την κατανάλωση μη πιστοποιημένο γανοδερματος

Για παράδειγμα, 50 γραμμάρια μανιταριού reishi ή γανόδερμα, μπορεί να είναι συγκρίσιμα με περίπου 5 γραμμάρια εκχυλίσματος μανιταριού. Οι δόσεις του εκχυλίσματος μανιταριού ποικίλλουν αλλά συνήθως κυμαίνονται από περίπου 1,5 έως 9 γραμμάρια την ημέρα.

Επιπλέον, ορισμένα συμπληρώματα χρησιμοποιούν συγκεκριμένα τμήματα του μανιταριού γανόδερμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι συνιστώμενες δόσεις μπορεί να είναι πολύ χαμηλότερες από τις τιμές που αναφέρονται παραπάνω. Επικοινωνήστε για σωστη δοσολογία γανοδέρματος με το Χανιωτάκη Αντώνη - Γανοθεραπεία με βαθιά γνώση στη σωστή εξατομικευμένη δοσολογία γανοδέρματος

Επειδή η προτεινόμενη δόση μπορεί να ποικίλλει ευρέως ανάλογα με τη μορφή του μανιταριού που χρησιμοποιείται, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ποιον τύπο παίρνετε.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Η δόση του μανιταριού reishi ποικίλλει ανάλογα με τη μορφή του μύκητα, επομένως είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποια μορφή χρησιμοποιείτε. Η κατανάλωση του ίδιου του μανιταριού παρέχει υψηλότερες δόσεις, ενώ τα εκχυλίσματα παρέχουν χαμηλότερες δόσεις. Προσοχή στην ποιότητα και το είδος γανοδέρματος ή reishi που καταναλώνεται για αποφυγεί τυχών τοξικότητας από μη πιστοποιημένα προϊόντα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη

Πιθανές παρενέργειες και κίνδυνοι

Παρά τη δημοτικότητά του, υπάρχουν εκείνοι που αμφισβήτησαν την ασφάλεια του μανιταριού reishi.

Ωστόσο, αυτές οι δράσεις ήταν ήσσονος σημασίας και περιλάμβαναν, στομαχικών διαταραχών ή πεπτικής δυσφορίας. Δεν αναφέρθηκαν ανεπιθύμητες ενέργειες στην υγεία του ήπατος.

Άλλες έρευνες έδειξαν επίσης ότι τέσσερις εβδομάδες λήψης εκχυλίσματος μανιταριού reishi δεν είχε καμία επιβλαβή επίδραση στο ήπαρ ή τα νεφρά σε υγιείς ενήλικες (πηγή*).

Καταναλώστε πιστοποιημένο φαρμακευτικό γανόδερμα dxn pharmaceuticals για την αποφυγή κάθε δυσάρεστης τοξικότητας που προκαλούν προϊόντα που περιέχουν μη πιστοποιημένο μανιτάρι γανόδερμα Ενημερωθείτε

Το μανιτάρι Reishi είναι ένας δημοφιλής μύκητας που χρησιμοποιείται στην ανατολική ιατρική.

Μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα μέσω των δράσεων του στα λευκά αιμοσφαίρια, ιδιαίτερα σε άτομα που είναι άρρωστα, όπως αυτά με καρκίνο.

Αυτός ο μύκητας - μανιτάρι, είναι σε θέση να μειώσει το μέγεθος και τον αριθμό των όγκων σε ορισμένους τύπους καρκίνου, καθώς και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής για ορισμένους ασθενείς με καρκίνο.

Οι περισσότερες ανθρώπινες έρευνες έχουν δείξει ότι δεν βελτιώνει τη χοληστερόλη , το σάκχαρο του αίματος ή τα αντιοξειδωτικά, αλλά μπορεί να είναι αποτελεσματικό στη μείωση της κόπωσης ή της κατάθλιψης σε ορισμένες περιπτώσεις.

* οι αναγραφόμενες πηγές είναι στην Αγγλική γλώσσα 

γανοθεραπεία Χανιωτακης, γανοδερμα χανιωτακης, γανοδερμα, ganoderma dxn, γανοδερμα ιδιοτητες, dxn γανοδερμα, ιδιότητες γανόδερμα, παρενεργειες ganoderma, ganoderma chaniotakis 

Γανοθεραπεια - Ganotherapy

Από το Blogger.

Γανοδερμα Video

Αρθρα Γανοθεραπειας

Ganoderma-Lucidum.gr

Γανοδερμα - Ganotherapy

Χανιωτάκης Αντώνης "Γανόδερμα το κορυφαίο προσαρμογόνο βότανο"

Το γανόδερμα ή ganoderma ευρέως διαδεδομένο μέσα στους αιώνες για την προώθηση της υγείας και της μακροζωίας. Στην Κίνα δεν ονομάσ...

γανοθεραπεια αρθρα