Βοηθήστε τον οργανισμό σας, δίδοντας του την κατάλληλη τροφή

Γανοθεραπεία

με Βιολογικό Πιστοποιημένο Γανόδερμα

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Συχνές Ερωτήσεις για το Γανόδερμα

Συχνές Ερωτήσεις για το Γανόδερμα

1. Ποια είναι τα ενεργά συστατικά του Γανοδέρματος;
Οι ερευνητές έχουν εντοπίσει ότι τα υδατοδιαλυτά πολυσακχαρίδια, είναι τα πιο ενεργά στοιχεία που βρίσκονται στο Ganoderma Lucidum με ισχυρή αντικαρκινική δράση, ανοσολογική διαμόρφωση, βοηθώντας και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Άλλα δραστικά συστατικά είναι τα τριτερπένια, τα οποία ονομάζονται γανοδερικά οξέα. Μελέτες δείχνουν ότι τα γανοδερμικά οξέα βοηθούν στην ανακούφιση των αλλεργιών, παρεμποδίζοντας την απελευθέρωση ισταμινών, βελτιώνοντας με αυτό το τρόπο την αξιοποίηση του οξυγόνου φια τον οργανισμό αλλά και παράλληλα βελτιώνεται σημαντικά η ηπατική λειτουργία.

2. Υπάρχουν παρενέργειες καταναλώνοντας καθημερινά γανόδερμα;
Όχι. Σύμφωνα με την κλασική λογοτεχνία, το γανόδερμα, χαρακτηρίζεται ως ανώτερο βότανο. Τα ανώτερα βότανα θεωρούνται μη τοξικά και μπορούν να καταναλωθούν σε μεγάλες ποσότητες για παρατεταμένο χρονικό διάστημα χωρίς να παρουσιάσουν παρενέργειες.
Δεν αναφέρονται παρενέργειες στις διαθέσιμες βιβλιογραφικές και κλινικές μελέτες. Ωστόσο, τα ευαίσθητα άτομα μπορεί να εμφανίσουν κάποια συμπτώματα αποτοξίνωσης όπως: ήπιες πεπτικές διαταραχές, ζάλη, πόνο στα οστά και δερματικά εξανθήματα κατά την αρχική περίοδο της πρόσληψης. Πρόκειται για την απέκκριση συσσωρευμένων τοξικών ουσιών από τα σύγχρονα καθημερινά γεύματα και τις έντονες δραστηριότητες του μεταβολισμού του σώματος. Όλα είναι φυσιολογικά σημάδια ανάκαμψης και μια ένδειξη ότι η φαρμακευτική δράση του Ganoderma Lucidum λειτουργεί σωστά.
3. Μπορώ να πάρω το Ganoderma Lucidum με άλλα φάρμακα;
Ναι το γανόδερμα είναι ένα φυσικό συμπλήρωμα υγείας και δεν έχουν αναφερθεί αντενδείξεις (παρενέργειες) σε περισσότερες από 2000 κλινικές μελέτες. Ωστόσο, όλες οι τροποποιητικές ουσίες όπως το Ganoderma Lucidum πρέπει να λαμβάνονται με προσοχή σε ασθενείς που χρησιμοποιούν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα. Συμβουλευτείτε εξειδικευμένο σύμβουλο Γανοθεραπείας,
ή ειδικευμένο γιατρό (κατά προτίμηση κάποιον με εμπειρία στη συμπληρωματική υγειονομική περίθαλψη) πριν πάρετε ένα συμπλήρωμα διατροφής.

4. Πόσο σύντομα μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα της λήψης του γανοδέρματος;
Το αποτέλεσμα ποικίλλει σε κάθε άτομο. Μια σημαντική διαφορά μπορεί να παρατηρηθεί με τη γενική ευεξία μετά τη λήψη του Ganoderma Lucidum συνεχώς για δύο 2 μήνες.

5. Είναι το γανόδερμα καλό για όλες τις ηλικιακές ομάδες;
Ναι το Ganoderma Lucidum είναι ένα υγιεινό διατροφικό συμπλήρωμα κατάλληλο για όλες τις ηλικιακές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών και των εγκύων γυναικών.
Ωστόσο, συνιστούμε και πάλι να συμβουλευτείτε έναν ειδικευμένο γιατρό για να είστε σίγουροι όταν παίρνετε ένα συμπλήρωμα διατροφής.

6. Ποιες είναι οι οδηγίες για τη λήψη του Ganoderma Lucidum;
Το Ganoderma Lucidum λαμβάνεται καλύτερα το πρωί με άδειο στομάχι. Η κατανάλωση περισσότερου νερού θα συμβάλει επίσης στη βελτίωση των δράσεων του γανοδέρματος, βοηθώντας τον οργανισμό να απορρίψει τοξικά απόβλητα.

7. Πρέπει το γανόδερμα να λαμβάνεται μόνο όταν κάποιος είναι άρρωστος;
Όχι το ganoderma μπορεί να ληφθεί ανά πάσα στιγμή όταν κάποιος δεν είναι άρρωστος. Το κύριο όφελος του Ganoderma Lucidum είναι η δυνατότητα ενίσχυσης και ανοικοδόμησης του ανοσοποιητικού συστήματος. Κατά συνέπεια, το Ganoderma Lucidum είναι ωφέλιμο ακόμη και για ένα υγιές άτομο.

8. Εκτός από τη χρήση των προϊόντων γανοδέρματος, πώς μπορώ να βελτιώσω την υγεία μου;
Οι διατροφολόγοι συνιστούν τα εξής:
Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα.
Τρώτε ένα υγιεινό μίγμα φυσικών τροφίμων από κάθε ομάδα και διατηρήστε τη θρεπτική ισορροπία. Περιλάβετε όλα τα είδη λαχανικών στη διατροφή, ειδικά εκείνα που περιέχουν στελέχη και ρίζες.
Πίνετε περισσότερο νερό. Δοκιμάστε να πίνετε 8 ποτήρια νερό ανά ημέρα. Αυτό θα αποτρέψει την κυτταρική αφυδάτωση και θα βελτιώσει τις μεταβολικές σας λειτουργίες για την εξάλειψη των τοξικών αποβλήτων από το σώμα.

9. Πώς διαφέρει το γανόδερμα από άλλα μανιτάρια;
Αν και είναι ένας μύκητας καθώς και το shitake και το maitake, όλα έχουν παρόμοιες ιδιότητες ανοσολογικής διέγερσης. Το Ganoderma Lucidum έχει επίσης ιστορικά το πιο γνωστό ότι ήταν αποτελεσματικό για τη γρήγορη βελτίωση οργανικών λειτουργιών.

10. Ποιά είναι τα οφέλη του Ganoderma Lucidum;
Ο παρακάτω πίνακας εμφανίζεται σε ένα ιατρικό άρθρο που ονομάζεται Medicinal Mushrooms: οι ιαματικές ιδιότητες και οι τρέχουσες ιατρικές χρήσεις τους, με ιδιαίτερη έμφαση στην ισχυρή αντικαρκινική σου δράση, από την Cancer Research του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πίνακας: Φαρμακολογικές επιδράσεις του Ganoderma Lucidum in vivo και in vitro.

  • Αντιαλλεργική δράση.
  • Προληπτικό αποτέλεσμα για τη βρογχίτιδα.
  • Αντιφλεγμονώδες
  • Αντινεοπλασματική δραστηριότητα.
  • Αντιοξειδωτικό που εξαλείφει τις ελεύθερες ρίζες υδροξυλίου.
  • Αντιιικό αποτέλεσμα που προκαλεί την παραγωγή ιντερφερόνης.
  • Μειώνει την αρτηριακή πίεση
  • Γενική διέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Δραστηριότητα αντι-HIV in vitro και in νίνο.

11. Υπάρχουν κλινικές μελέτες που υποστηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς;
Ναι έχουν διεξαχθεί πολυάριθμες μελέτες με το Ganoderma Lucidum σε όλο τον κόσμο και έχουν αποδειχθεί οι ευεργετικές τους επιδράσεις στον οργανισμό. Ακόμη έγιναν δοκιμές στις οποίες το εκχύλισμα του Ganoderma Lucidum (Lingzhi) σε καρκινικούς ποντικούς οι μισοί από αυτούς θεραπεύτηκαν σε περίοδο 10 ημερών.

12. Γιατί δεν είχα ακούσει πριν (Lingzhi) Ganoderma Lucidum;
Μέχρι πρόσφατα, η χρήση του περιοριζόταν από άτομα ανώτερης κοινωνικής θέσης. Και χάρη στη σύγχρονη επιστήμη μπορεί να καλλιεργηθεί πολύ φυσικά και όλοι μπορούμε να απολαύσουμε τα οφέλη που ήταν προηγουμένως αποκλειστικά για μερικούς.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Καταναλώστε πιστοποιημένο γανόδερμα για να αποφύγετε τις παρενέργειες που προκαλεί το Ατυποποίητο (αμφιβόλου ποιότητος).

* Για το κατάλληλο δοσολογικό σχήμα με γανόδερμα, ρωτήστε: τον Ιατρό, το θεραπευτή σας, ή απευθυνθείτε σε επιστημονικό προσωπικό με γνώση στη γανοθεραπεία και το γανόδερμα. 


Παρακολουθήστε το Βίντεο↓ “Γανόδερμα και Θεραπεία”



»  Για οποιαδήποτε απορία για το Βότανο Γανόδερμακαλέστε στο: 6946702139 Χανιωτάκης Αντώνης 
(εναλλακτικός θεραπευτής - γανοθεραπεία - βιογραφικό)

Γανοθεραπεια - Ganotherapy

Από το Blogger.

Γανοδερμα Video

Αρθρα Γανοθεραπειας

Ganoderma-Lucidum.gr

Γανοδερμα - Ganotherapy

Χανιωτάκης Αντώνης "Γανόδερμα το κορυφαίο προσαρμογόνο βότανο"

Το γανόδερμα ή ganoderma ευρέως διαδεδομένο μέσα στους αιώνες για την προώθηση της υγείας και της μακροζωίας. Στην Κίνα δεν ονομάσ...

γανοθεραπεια αρθρα