Βοηθήστε τον οργανισμό σας, δίδοντας του την κατάλληλη τροφή

Γανοθεραπεία

με Βιολογικό Πιστοποιημένο Γανόδερμα

Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

Εξερευνώντας τις Αντιοξειδωτικές Ιδιότητες του Γανοδέρματος


Τα αντιοξειδωτικά:
Είναι ουσίες που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από τις βλαβερές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών, οι οποίες είναι επιβλαβή μόρια που παράγονται από το σώμα ως αποτέλεσμα της έκθεσης σε περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες όπως η ρύπανση, η ακτινοβολία και οι ακτίνες UV. Οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα και να συμβάλουν στην ανάπτυξη διαφόρων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, των καρδιακών παθήσεων και της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Το γανόδερμα, γνωστό και ως lingzhi ή reishi, είναι ένα είδος μανιταριού που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι το Ganoderma έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία από το οξειδωτικό στρες και να προάγουν τη συνολική υγεία. Επιπλέον, το Ganoderma έχει βρεθεί ότι ενισχύει τα επίπεδα της υπεροξειδικής δισμουτάσης (SOD), ενός σημαντικού αντιοξειδωτικού ενζύμου που βοηθά στην προστασία των κυττάρων από βλάβες.

Παρακολουθήστε τη Νέα Συνέντευξη του Αντώνη Χανιωτάκη στην Εκπομπή Καλό Μεσημέρι   

Για οποιαδήποτε απορία για το Γανόδερμα και τα προσαρμογόνα βότανα Επικοινωνήστε τηλεφωνικά με τον: Χανιωτάκη Αντώνη 6946702139 ή Εδώ → Ganotherapy  

Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τις αντιοξειδωτικές Ιδιότητες του γανοδέρματος ή ganoderma και την επίδρασή του στα επίπεδα SOD. Θα συζητήσουμε επίσης τα οφέλη που έχει το γανόδερμα στην προαγωγή της συνολικής υγείας και στην πρόληψη ασθενειών.

Η επιστήμη πίσω από τις αντιοξειδωτικές δράσεις του πανίσχυρου reishi ή γανόδερμα

Το ganoderma περιέχει αρκετές δραστικές ενώσεις που συμβάλλουν στις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένων τριτερπενοειδή, πολυσακχαρίτες και στερόλες. Αυτές οι ενώσεις συνεργάζονται για να εξουδετερώσουν τις ελεύθερες ρίζες και να προστατεύσουν τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες. Επιπλέον, το γανόδερμα έχει βρεθεί ότι αυξάνει τη δραστηριότητα άλλων αντιοξειδωτικών ενζύμων, συμπεριλαμβανομένης της υπεροξειδάσης της γλουταθειόνης και της καταλάσης.

Superoxide Dismutase (SOD) Υπεροξειδάση της Γλουταθειόνης - Το πρωταρχικό αντιοξειδωτικό ένζυμο του σώματος

Η υπεροξειδάση της γλουταθειόνης είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του αντιοξειδωτικού συστήματος του σώματος. Η υπεροξειδική δισμουτάση (SOD) είναι ένα σημαντικό ένζυμο που βοηθά στην προστασία των κυττάρων από τις βλαβερές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Το SOD λειτουργεί μετατρέποντας τις ρίζες υπεροξειδίου, έναν από τους πιο επιβλαβείς τύπους ελεύθερων ριζών, σε λιγότερο επιβλαβείς ουσίες. Το SOD βρίσκεται σε όλα τα ζωντανά κύτταρα και είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε κύτταρα που εκτίθενται σε υψηλά επίπεδα οξειδωτικού στρες, όπως αυτά στον εγκέφαλο, την καρδιά και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η επίδραση του γανοδέρματος στα επίπεδα SOD

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι το γανόδερμα αυξάνει τη δραστηριότητα του SOD στον οργανισμό. Για παράδειγμα, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Ethnopharmacology διαπίστωσε ότι το εκχύλισμα Ganoderma αύξησε τη δραστηριότητα SOD στο ήπαρ. Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Medicinal Mushrooms διαπίστωσε ότι το εκχύλισμα Ganoderma αύξησε τη δραστηριότητα SOD στον εγκέφαλο.

Οφέλη από τις αντιοξειδωτικές δράσεις, και το SOD του γανοδέρματος

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του γανοδέρματος και η επίδρασή του στα επίπεδα SOD, έχουν πολλά πιθανά οφέλη για τη συνολική υγεία. Εδώ είναι μερικά από τα βασικά οφέλη:

Υγεία του εγκεφάλου - Το οξειδωτικό στρες έχει συνδεθεί με την ανάπτυξη νευροεκφυλιστικών ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ και η νόσος του Πάρκινσον. Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες που διαθέτει το γανόδερμα μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία από το οξειδωτικό στρες και να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης αυτών των ασθενειών. Επιπλέον, το Ganoderma έχει βρεθεί ότι βελτιώνει τη γνωστική λειτουργία και τη μνήμη σε μελέτες.

Υγεία της καρδιάς - Το οξειδωτικό στρες μπορεί επίσης να συμβάλει στην ανάπτυξη καρδιακών παθήσεων καταστρέφοντας τα αιμοφόρα αγγεία και αυξάνοντας τη φλεγμονή. Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του γανοδέρματος βοηθούν στην προστασία από το οξειδωτικό στρες και στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα, οδηγώντας σε βελτίωση της υγείας της καρδιάς.

Υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος - Το SOD είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος εκτίθενται σε υψηλά επίπεδα οξειδωτικού στρες κατά τη διάρκεια των φυσιολογικών λειτουργιών τους. Αυξάνοντας τη δραστηριότητα SOD στο σώμα, το γανόδερμα, μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των ανοσοποιητικών κυττάρων από βλάβες και να προάγει τη συνολική υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Συνέντευξη του Αντώνη Χανιωτάκη στη Νέα Τηλεόραση Γανόδερμα και η Ιαματική του Δράση 

Παρακολουθήστε στο → YouTube το Θεραπευτή Χανιωτάκη Αντώνη ή Επικοινωνήστε μαζί του στο τηλ: 6946702139

Πώς να εντάξετε το γανόδερμα στη διατροφή σας

Συμπληρώματα με Ganoderma - Τα συμπληρώματα γανόδερμα είναι διαθέσιμα σε διάφορες μορφές, όπως κάψουλες, ή σκόνες. Αυτά τα συμπληρώματα μπορούν να ληφθούν καθημερινά για να ενισχύσουν τα επίπεδα αντιοξειδωτικών σας και να υποστηρίξουν τη συνολική υγεία.

Έχει παρενέργειες το γανόδερμα;

Το γανόδερμα θεωρείται ασφαλές για κατανάλωση, αν και ορισμένα άτομα μπορεί να εμφανίσουν παρενέργειες. Είναι σημαντικό να μιλήσετε με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης πριν πάρετε συμπληρώματα Ganoderma, ή επιλέξτε γανόδερμα υψηλής καθαρότητας - συμπύκνωσης, χωρίς παρενέργειες για τον οργανισμό σας.


⇒το Πιστοποιημένο Γανόδερμα DXN 


Μπορεί το γανόδερμα να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ασθενειών;

Ενώ οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του γανοδέρματος δείχνουν πολλά υποσχόμενες για την πρόληψη ασθενειών, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο για ιατρική θεραπεία.

Γανόδερμα δοσολογία 

Η κατάλληλη δοσολογία με γανόδερμα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας, της κατάστασης της υγείας σας και του λόγου για τον οποίο το παίρνετε. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες δοσολογίας στην ετικέτα του προϊόντος ή να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας για εξατομικευμένες συστάσεις.

Συμπέρασμα

Οι αντιοξειδωτικές δράσεις του γανοδέρματος και η υπεροξειδική δισμουτάση (SOD) έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τη συνολική υγεία και να αποτρέψουν τις ασθένειες προστατεύοντας από το οξειδωτικό στρες. Ενσωματώνοντας συμπληρώματα Ganoderma,  μπορείτε να ενισχύσετε την πρόσληψη αντιοξειδωτικών και να υποστηρίξετε τη φυσική άμυνα του σώματός σας ενάντια στις ελεύθερες ρίζες. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μιλήσετε με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης πριν πάρετε συμπληρώματα Ganoderma.

Για οποιαδήποτε απορία για το Γανόδερμα και τα προσαρμογόνα βότανα

Επικοινωνήστε τηλεφωνικά: 
Χανιωτάκης Αντώνης 6946702139
Γανοθεραπεία – Ganotherapy
ή συμπληρώστε τη Φόρμα Επικοινωνίας Εδώ

* Για το κατάλληλο δοσολογικό σχήμα με γανόδερμα, ρωτήστε: τον Ιατρό, τον θεραπευτή σας, ή απευθυνθείτε σε κατάλληλους συνεργάτες με γνώσεις στη γανοθεραπεία και το γανόδερμα. ΠΡΟΣΟΧΗ καταναλώστε  πιστοποιημένο γανόδερμα  για να αποφύγετε τις παρενέργειες που προκαλεί το ατυποποίητο (αμφιβόλου ποιότητος).

Υπεροξείδιο Δισμουτάση, Γανόδερμα, Αντιοξειδωτικό, Ανοσοποιητικό σύστημα, Φυσικές θεραπείες, Πρόληψη του καρκίνου, Οφέλη για την υγεία, Αντιφλεγμονώδες, Ελεύθερες ρίζες, Συμπλήρωμα, Δοσολογία, Παρενέργειες, Υγεία του δέρματος, Υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος, Θεραπεία του καρκίνου, Φυτικά φάρμακα, Αντικαρκινικές ιδιότητες, Αντιοξειδωτικά συμπληρώματα, Συμπληρώματα μανιταριών, Οξειδωτικό στρες, Αντιγήρανση, Βιολογικά συμπληρώματα, Συμπληρώματα διατροφής, chaniotakhs ganoderma, γανοδερμα χανιωτακης, γανοδερμα dxn, dxn ganoderma

Γανοθεραπεια - Ganotherapy

Από το Blogger.

Γανοδερμα Video

Αρθρα Γανοθεραπειας

Ganoderma-Lucidum.gr

Γανοδερμα - Ganotherapy

Χανιωτάκης Αντώνης "Γανόδερμα το κορυφαίο προσαρμογόνο βότανο"

Το γανόδερμα ή ganoderma ευρέως διαδεδομένο μέσα στους αιώνες για την προώθηση της υγείας και της μακροζωίας. Στην Κίνα δεν ονομάσ...

γανοθεραπεια αρθρα